Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Бронзовият медалист от европейското първенство по вдигане на

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgБронзовият медалист от европейското първенство по вдигане на
Коментари Харесай

Третият в Европа Стефчо Христов: Доволен съм. Взех два медала и подобрих два лични рекорда

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Бронзовият медалист от европейското състезание по повдигане на тежести за кадети до 17 години в Израел – Стефчо Христов, се прибра през днешния ден в София. Стефчо бе посрещнат на летището от своето семейство.

Както писахме, в Ейлат Стефчо приключи на трето място в категория плюс 102 кг с дуел от 344 кг. Щангистът на „ Титан ” се класира втори в изхвърлянето – с 161 кг, които му донесоха сребърен орден, а в изтласкването реализира 183 кг.

Постиженията в изтласкването и дуела са нови персонални върхове за Стефчо Христов, чийто персонален треньор е Живко Николов.

17-годишният гений завършва най-успешната си година в спорта. През 2019-а Стефчо стана международен първенец в Лас Вегас и трети на европейско за кадети до 17 години.  

Ето какво съобщи Стефчо Христов за „ Петел ”:

„ Доволен съм, защото взех два медала и усъвършенствах два персонални върха. Нагласата ни беше за купа, само че откакто видяхме поръчките, с моя треньор разбрахме, че би трябвало да се преборим за орден. След първия сполучлив опит в изхвърлянето се успокоих, отпуснах се и подвигах леко в идващите два опита. В изтласкването стана комплицирано поради умората и нетшумялата болежка в лакетя. Когато съм изтощен, лакетят не може да се опъва и е тежко да подвигам. Все отново бях задължен да съумея в първия опит, само че във втория на 180 кг към този момент бе доста тежко, добутах щангата, само че не съумях да я тласна. Тогава Живко Николов ми сподели: „ За последния ти опит, подвигаме поръчката с три кг – 183. Направи всичко допустимо да успееш, с цел да притиснем до дъно гърка. ”

Излязох, макар че болеше, само че подвигнах тежестта над себе си и я задържах. Ако не бях съумял, оставах четвърти. След като тласнах 183 кг, гъркът отиде на 192 кг, подвигна ги на гърди, само че след това смъкна щангата долу.

Радвам се, че тази година реализирах първите си съществени триумфи, само че почивката ми след европейското няма да е повече от 2 дни. Връщам се по най-бързия метод в залата, тъй като от другата година към този момент става по-трудно. Започвам де подвигам при юношите, а първата ми възможна изява не е надалеч – международно до 20 години в Букурещ, през март.

Иначе бронзовият орден го обричам на моето семейство. Благодаря за поддръжката на обичаните ми хора, на персоналния ми треньор Живко Николов, на управленията на „ Титан ” и Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски и на всички варненци, които обичат повдигането на тежести и спорта. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР